MARDİN / MİDYAT - Milli İrade İlkokulu

Kas

ÇEDES projesi kapsamında Abdullah ACAR öğretmenimiz öğrencilerimizle birlikte değerlerimizi öğrencilerimize hatırlatan bir pano hazırladı. Öğretmen ve öğrencilerimizin eline sağlık.

Eyl

İlköğretim temel öğrenimdir. Okulların açıldığı hafta ilköğretim okullarımızda İlköğretim Haftası olarak kutlanır. Okullarımızda törenler düzenlenir. Hayatta başarılı olmanın yolu okumayı ve yazmayı öğrenmekten geçer. Çünkü bilmediklerimizin çoğunu okuyarak öğreniriz. İlköğretim, bize hayat boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temelinin atıldığı dönemdir.

İlköğretim haftası, her yıl okulun açıldığı ilk hafta yani Eylül ayının 3.haftasında kutlanıyor. Bizler de tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle coşkuyla kutladık. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı tüm çocuklarımıza hayırlı olması dileğiyle...

Emeği Geçen öğrencilerimize , Aysel BAKİ ve Halise MIHÇI hocalarımıza teşekkür ederiz.

Nis

Kütüphane kurmak için toplanan atık malzemeler  idareci, öğretmen ve öğrenciler tarafından işlenerek çalışmalara başlandı.  Kullanılmayan paneller, tahtalar, sıralar, masalar, demirler, kâğıtlar, camlar, kasalar, kutular, lastikler, bilgisayar parçaları, müzik aletleri, dolaplar, kablo makaraları, ipler, tekstil malzemeleri sıfır atık projesi kapsamında öğretmen ve öğrenciler tarafından dönüştürülerek masa, kitaplık rafı, sandalye, sehpa, aksesuar ve aydınlatma ürünleri olarak kütüphanede kullanıma uygun hâle getirildi.

Milli İrade İlk/Ortaokulunda öğretmen ve öğrencilerimizin katılımları ve emekleri ile sıfır atık projesi kapsamında geri döşüm materyallerinden faydalanarak "Geri Dönüşüm Kütüphünesi" hayata geçirildi. Süs eşyaları, kitap rafları, tabure - masa ve daha fazlası ile Geri Dönüşüm Kütüphanesi kuruldu. Gün geçtikçe imkanlar çerçevesinde kütüphanemizi büyütmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz.